У селах Львівщини посилять Сovid-вакцинацію

1194 0
У селах почнуть залучати мобільні бригади, які щеплюватимуть передусім населення віком від 60 років.
Фото: irt.pl.ua

Фото: irt.pl.ua

Щоб наростити темпи вакцинації від коронавірусу, у селах почнуть залучати мобільні бригади, які щеплюватимуть передусім населення віком від 60 років. Про це під час брифінгу сьогодні, 25 січня, повідомив координатор із вакцинації у Львівській області Олег Когут.

Акцент мобільні бригади робитимуть на тих сільських населених пунктах, де немає центрів чи пунктів вакцинації.

Читайте також: Як працюватимуть центри вакцинації у Львові та області цього тижня. Графік

«Вакцинація у селах – ненайкраща. Чи не найбільше небезпека захворіти на коронавірус є у людей похилого віку. Наше завдання – охопити вакцинацією населення віком від 60 років. Для того ми розроблятимемо щотижневі плани виїздів у села бригад і пунктів вакцинації», – каже він.

За його словами, темпи вакцинації у Львівській області з початку нового року суттєво впали. Великий вплив на це мали тривалі новорічно-різдвяні вихідні.

Читайте також: МОЗ спростило доступ підлітків до вакцинації від Covid-19

Станом на зараз на Львівщині вакциновано 1 млн 945 тис. людей. Першою дозою охоплено 50,1% населення, а двома – 47,5%. Це, за словами Олега Когута, мало, адже, щоб створити популяційний імунітет, потрібно щонайменше 70%. Охочих вакцинуватися бустерною дозою ще менше. На Львівщині її отримали лише 8 881 людина. Щодо дітей, то провакциновано 8,5 тисяч.

Нагадаємо, що упродовж цього тижня на Львівщині працюватимуть 26 центрів масової вакцинації населення від Covid-19 у 15 містах. Крім того, щеплення від коронавірусу у визначений час можна отримати у пунктах щеплення за направленням сімейного лікаря.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!