У селі поблизу Львова згоріли три автобуси

27209 0
Рятувальники припускають, що пожежа трапилась через випалювання сухостою.

У селі Великі Глібовичі, що неподалік від Львова, згоріли три мікроавтобуси. Вогонь із сухостою перекинувся на транспорт, автобуси згоріли дотла. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів речник Головного управління ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев

«Пожежа трапилась сьогодні, близько 15.00. Ймовірно, вогонь із сухої трави перекинувся на мікроавтобуси, які стояли на території приватного господарства. Найвірогідніше, пожежа трапилась через випалювання сухостою», – каже він.

Усі деталі пожежі з'ясовуватимуть правоохоронці. 

Читайте також: Львівські рятувальники не поїхали в Чорнобиль, бо в області теж критична ситуація

Нагадаємо, що у квітні минулого року народні депутати Верховної Ради України у цілому ухвалили законопроєкт №2339, що передбачає посилення відповідальності за забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу. 

Зокрема, за самовільне випалювання рослинності або її залишків раніше штрафували на 10-20 неоподаткованих мінімумів для громадян (170-340 грн) та 50-70 н. м. для посадовців (850-1190 грн). Тепер же штрафи зросли до 180-300 (3 060-5 100 грн) та 900-1200 (15 300-20 400 грн) відповідно.

На фото скріншот із відео пожежі у селі Великі Глібовичі 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!