У селищі Рудно виявили канаву, якою мешканці спускали у ліс стічні води

3356 0
Тепер оцінку діям руднівчан даватимуть правоохоронці.
фото: львівська громада. агломерація

фото: львівська громада. агломерація

У лісопарку Рудно виявили канаву, якою спускали у ліс стічні води. Про факт забруднення заказника повідомили в поліцію. Про це інформує департамент містобудування Львівської міської ради.

«У Рудно власники кількох домоволодінь на вул. Лісній облаштували собі канаву, якою стічні води спускали у лісопарк. Не спинив господарів навіть той факт, що ця територія віднедавна має статус природно-заповідного фонду. Облаштовану канаву для стічних вод (на фото) під час обстеження виявила комісія управління Держконтролю за використанням та охороною земель. Про цей факт одразу ж повідомили Державну екологічну інспекцію у Львівській області», – йдеться в повідомленні департаменту.

Читайте також: Селища Славське та Рудне планують перейменувати

Оглянувши земельну ділянку на вул. Лісній, екологи підтвердили витікання невідомої речовини помутнілого кольору з-під землі навпроти будинковолодінь та взяли проби ґрунтів. Результати вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів показали перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин (сульфатів) та відносно контрольної проби (амонію, фосфору).

Оскільки ці порушення виявили на особливо цінних землях, до яких, зігдно з Земельним кодексом України, належать землі лісового заказника місцевого значення «Лісопарк Рудно», відповідні матеріали Державна екологічна інспекція у Львівській області скерувала у Залізничний відділ поліції. Тепер оцінку діям руднівчан даватимуть правоохоронці.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!