У Севастополі триває навчання операторів дронів російського та іранського виробництва, – Генштаб

609 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Дрони Shahed-136 / Фото зі сторінки Юрія Бутусова

Дрони Shahed-136 / Фото зі сторінки Юрія Бутусова

У Севастополі на базі одного з навчальних закладів триває підготовка операторів безпілотних літальних апаратів як російського, так і іранського виробництва. Термін підготовки зазначених фахівців становить до трьох тижнів. На цей час готується близько 30 військовослужбовців. 

Джерело: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському – без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.
  • На Сіверському напрямку у прикордонних районах Брянської та Курської областей противник продовжує проведення демонстраційних і провокаційних дій. Здійснив обстріли з реактивної та ствольної артилерії біля населених пунктів: Семенівка Чернігівської області та Нововасилівка, Кустине, Дружба, Вільна Слобода і Шалигіне на Сумщині.
  • На Слобожанському – у прикордонних районах Бєлгородської області противник утримує угруповання військ для проведення демонстраційних дій. Періодично веде обстріли з мінометів та ствольної артилерії позицій наших військ. Обстріляв райони населених пунктів: Стрілеча, Глибоке, Красне, Ізбицьке та Огірцеве Харківської області. Здійснив спробу проникнення диверсійно-розвідувальної групи у районі населеного пункту Стариця. ДРГ знешкоджена вогнем наших підрозділів. Ворог відійшов.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках окупанти ведуть оборону, обстрілюють із танків та артилерії, зокрема поблизу населених пунктів: Кислівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове і Вишневе Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Ямполівка та Білогорівка на Луганщині.
  • На Бахмутському та Авдіївському – противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстріляв з танків та усього спектру артилерії райони населених пунктів Спірне, Виїмка, Берестове, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Андріївка, Зеленопілля, Курдюмівка, Яковлівка, Кліщіївка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське та Мар’їнка.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обороняється. Зафіксовані обстріли позицій Сил оборони та неподалік населених пунктів: Вугледар, Пречистівка, Шахтарське, Велика Новосілка, Времівка, Новопіль на Донеччині та Зелений Гай, Дорожнянка, Темирівка, Полтавка, Червоне і Оріхів Запорізької області.
  • На Криворізькому та Херсонському – противник веде позиційну оборону, покращує фортифікаційне обладнання позицій, не припиняє артилерійських обстрілів позицій наших військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро. Задіяв ствольну та реактивну артилерію для обстрілів населених пунктів Мар’ївка Дніпропетровської області; Дудчани, Качкарівка, Новотягинка, Токарівка, Понятівка, Антонівка і Дніпровське Херсонської області та Херсона. Спостерігається додаткове обладнання противником оборонних рубежів вздовж ділянки автошляху Каховка – Мелітополь, у Херсонській та Запорізькій областях.

 

Окупаційні війська продовжують зазнавати втрат. Так, у Каланчаку Херсонської області в місцевій лікарні не вистачає ліжкомісць для розміщення поранених загарбників. А до населеного пункту Великі Копані протягом попередньої доби доправили близько 40 поранених окупантів. За уточненою інформацією, 21 листопада у Запорізькій області підтверджені знищення ворожих зенітного ракетного комплексу С-300 та 5 одиниць військової техніки різного типу біля населеного пункту Пологів. Окрім того, 40 військовослужбовців отримали поранення. Неподалік Веселого Запорізької області знищили блокпост окупантів, 15 військовослужбовців отримали поранення різних ступенів тяжкості. У Мелітополі втрати противника становлять до 30 осіб пораненими.

Читайте також: Понад 10 ворожих дронів атакували Україну. Постраждало місто на Київщині

Додамо, що за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів біля населених пунктів: Білогорівка Луганської області та Спірне, Берестове, Бахмут, Курдюмівка, Північне, Новобахмутівка, Красногорівка, Первомайське, Невельське і Мар’їнка на Донеччині. Українська авіація протягом минулої доби завдала 3 удари по місцях зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів, а воїни ракетних військ і артилерії уразили пункт управління росіян.

Ольга Коваль

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!