У львівській обласній лікарні вперше зробили пересадку серця

2025 0
Кардіохірурги Львівської обласної клінічної лікарні вперше зробили пересадку серця.
Фото: Олег Самчук

Фото: Олег Самчук

Кардіохірурги Львівської обласної клінічної лікарні, що на вул. Чернігівській, 7, вперше самостійно провели пересадку серця. Майже одночасно судинні хірурги лікарні – пересадили нирки, йдеться на Фейсбук-сторінці лікарні.

Читайте також: У Львові вперше провели трансплантацію нирки дитині. Фото

Донором став пацієнт, якому констатували смерть мозку. Родина з розумінням поставилася до вилучення органів і погодилася на донорство.

Як йдеться у повідомленні, єдина державна інформаційна система трансплантації обрала реципієнтів, які перебували на листі очікування у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги.

«Їх доставили до нашого медзакладу на трансплантацію серця та нирки. Другу нирку після вилучення та спеціальної підготовки віддали команді ЛШМД», – повідомили у лікарні.

Читайте також: Шанс жити. Для чого і як у Львові проводять пересадки органів

Як раніше писало Тvoemisto.tv, у середньому в лікарні щороку проводять до 20 трансплантацій нирок. За минулі 10 років зробили понад 140 пересадок – вижили близько 96% пацієнтів. Торік через коронавірус операцій майже не проводили через ризик для хворих.

Нагадаємо, як відбувається трансплантація у львівських лікарнях, детально читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!