У ще одного українського нардепа підтвердили коронавірус

1951 0
Це вже другий нардеп, у якого підтвердили коронавірус.
Фото: Руслан Горбенко

Фото: Руслан Горбенко

Заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук повідомила, що у нардепа Руслана Горбенка виявили коронавірус. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбук, а згодом цей пост поширив і сам Руслан Горбенко.

Читайте також: Коронавірус та карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

За її словами, зараз нардеп перебуває в Олександрівській лікарні з лівостороннім запаленням легень.

«Треба зазначити: Руслан в останній місяць не виїжджав закордон, не відпочивав у куршевелях. Тобто міг заразитися лише в Україні. Можливо, навіть від колег із інших фракцій, в яких хворобу діагностували раніше. Щодо цього зараз ведуть епідеміологічне розслідування. Наразі ясно, що симптоми у Руслана з’явилися лише 19 березня, тому, найвірогідніше, перебуваючи 17-го на позачерговому засіданні Ради, він ще не міг заразити колег, але коло близьких контактів зараз встановлює Апарат Верховної Ради. Комітет з питань прав людини деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, в який входить Руслан, на засідання в останні 14 днів не збирався», – написала Євгенія Кравчук.

Вона додає, що всі члени фракції пройдуть тест на коронавірус. Якщо потрібно – хтось піде в ізоляцію, а на пленарні засідання будуть приходити у захисних засобах. 

Згідно з останніми даними, в Україні зареєстрували 73 підтверджених випадки COVID-19. Три людини померли в Житомирській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях. У Львові захворіло на коронавірус двоє людей.

Читайте також: На Львівщині вводять надзвичайну ситуацію. Що це означає

Раніше коронавірусну інфекцію діагностували у народного депутата Сергія Шахова, заступника голови Харківської обласної ради Володимира Скоробагач та його дружини. Під підозрою – нардепи Сергій Вельможний і Олександр Лукашев.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!