У ще одному місті на Львівщині вакцинували понад 71% мешканців

16687 0
Активно почали вакцинувати людей, коли побачили, що серед великої кількості госпіталізованих щеплено лише 4%.

У Стрию серед населення, станом на 28 жовтня, провакциновано вже 71,47% людей. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив міський голова Стрия Олег Канівець.  

«За підсумками вчорашнього дня, 28 жовтня, у Стрию щепилися вже 71,47% населення. Це 51 233 тисяча осіб»,  каже він.

Читайте також: МОЗ затвердило список протипоказань до вакцинації

З цих 51 233 тисяч однією дозою щеплено 30 462 (42, 49%) людей, а двома – 20 790(29%). Загалом вакцинації у Стрию підлягають 71 682 особи.

«Коли побачили динаміку збільшення кількості хворих, а серед них лише 4% щеплених, то почали проводити роз’яснювальні роботи. Також допомагають і постанови уряду, і накази МОЗ. Люди самі побачили, що тепер без сертифікації життя стає складним», – каже мер.

Він додає, що у них достатньо пунктів вакцинації – чотири у Стрию і дві мобільні бригади, які їздять по сільських територіях.

Щодо карантинних обмежень, то у всіх закладах харчування, готелях, ринках, непродовольчих магазинах, салонах краси тощо вимагатимуть ковід-сертифікат, ПЛР-тест, тест на антиген або довідку про протипоказання до вакцинації. Обов’язковим також є носіння масок та дотримання дистанції.

Читайте також: «Обдзвонювали всіх». Як живе містечко, де вакцинували найбільше людей

Нагадаємо, що на фоні лікарень в інших містах, де вже не вистачає місця невакцинованим хворим на Covid-19, у Моршині на Львівщині тільки 22 хворих, а госпіталізована лише одна пацієнтка і вона невакцинована. Весною у цьому курортному містечку провели експеримент з масової вакцинації. Тепер майже 75% населення щеплені, а до масового поширення штаму Дельта у Моршині взагалі майже не хворіли.

У коментарі Tvoemisto.tv міський голова міста Моршин Руслан Ільницький сказав, що у містечку всі заклади (готелі, санаторії, ресторани, заклади харчування) зможуть працювати лише за умови повної вакцинації у всіх працівників та відвідувачів. 

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!