У Шегинях затримали чоловіка, що підробив посвідчення про смерть дружини, аби уникнути мобілізації

1536 0
Він підробив офіційний документ – свідоцтво про смерть своєї колишньої дружини, яка є матір’ю їх спільної 10-річної доньки.
Фото: http://zakarpattya.net.ua

Фото: http://zakarpattya.net.ua

На Львівщині судитимуть мешканця Харкова, який підробив посвідчення про смерть дружини, аби уникнути мобілізації. За допомогою цього документа він намагався незаконно виїхати за межі України як особа, що нібито самостійно виховує неповнолітню дитину.

Як встановили правоохоронці, 39-річний харків'янин, щоби отримати право на виїзд та звільнитись від обов’язку мобілізації на службу до Збройних Сил України (як особа котра самостійно виховує дитину віком до 18 років), підробив офіційний документ – свідоцтво про смерть своєї колишньої дружини, яка є матір’ю їх спільної 10-річної доньки.

Читайте також: Трішки вагітний або подарунок у бейбі-боксі. Як налякані чоловіки пробують втекти з України

Це посвідчення 4 квітня зловмисник показав інспектору прикордонної служби на переході «Шегині» під час спроби перетину державного кордону України з Республікою Польща. Прикордонники виявили, що документ має ознаки підробки та повідомили про подію поліцейських.

Дізнавачі сектору дізнання відділення поліції №1 Яворівського районного відділу поліції завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст. 358 (Підроблення документів) Кримінального кодексу України та за ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скерували на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному – обмеження волі на строк до двох років.

Нагадаємо, 22 лютого президент України видав Наказ Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України «Про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період». Призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років. Це будуть як офіцери так і рядовий, сержантський склад.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!