«Самі лікарі були шоковані». Чому медики не змогли врятували шестикласницю у Городку

68957 0
У Городоцькій ЦРЛ за життя дівчини боролися майже годину.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

11-річна Вероніка Гащак, яка у понеділок померла у Городоцькій районній лікарні від двостороннього запалення легень, коронавірусу не підтвердили. Що саме спричинило смерть, зараз встановлюють патологоанатоми у Львові. Про це Тvoemisto.tv повідомив директор Городоцької центральної районної лікарні Павло Фалинський.

Читайте також: На Львівщині від пневмонії померла шестикласниця

За словами медика, у понеділок вранці у лікарню в Судовій Вишні дівчинку на руках приніс батько. Дитина була без свідомості.

«У Судовій Вишні дівчинці виміряли сатурацію, зробили аналіз на коронавірус. Кисень в крові був низький – в межах 60-ти. Тест на Covid-19 був від’ємний. Медики відразу вирішили її перевезти до Львова. Але дорогою стан погіршився і її, близько 14.00 години доставили до нас», – каже Павло Фалинський.

За його словами, дівчину відразу поклали в реанімаційне відділення. Реаніматологи майже годину надавали їй всю необхідну допомогу, але врятувати не вдалося.

Чому відбувся такий розвиток двосторонньої пневмонії, яку показав рентген у судововишнянській лікарні, не відомо. Не знають поки що до кінця лікарі, як довго дитина хворіла і чому не зверталася до медиків через погіршення здоров’я.

Читайте також: Виклики по-новому. До кого тепер не приїде «швидка» у Львові та області

Як каже директор Городоцької ЦРЛ, йому відомо, що ще у суботу дівчинка купувала у магазині валентинки, у неділю їй начебто стало гірше, а в понеділок вона вже опинилася в лікарні.

«Тест на коронавірус ми у себе вже не робили, бо не мали часу. З матеріалів, які нам надали у медзакладі у Судовій Вишні, було помітно, що дві легені у дитини були затемнені, чистими були лише верхівки легень. Самі лікарі від побаченого були шоковані. Ми робили усе можливе, щоб дитину врятувати..», – каже Павло Фалинський.

Наразі у Львові триває розтин, який має показати, що насправді стало причиною смерті 11-річної Вероніки Гащак.

Нагадаємо, у понеділок, 15 лютого, каретою швидкої медичної допомоги 11-річну Вероніку Гащак уже везли із лікарні, що в Судовій Вишні до львівського ОХМАТДИТу, але її стан різко погіршився, то ж прийняли рішення вести у Городоцьку лікарню, де дівчинка, на жаль, і померла.

На сторінці Твіржської школи у Фейсбуці, де навчалася Вероніка Гащак у 6 класі йдеться, що дівчина була дуже милою та світлою.

«У наших серцях назавжди залишаться теплі спогади про Веронічку, як про допитливу та відповідальну школярку, чудову спортсменку, завжди життєрадісну та доброзичливу, що дарувала всім свою привітну посмішку», – йдеться у повідомленні.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!