У Шевченківському гаю зведуть адмінбудівлю з використанням «зелених» технологій. Візуалізація

2480 0
Важливим елементом оздоблення, за задумом архітекторів, стане скло.
фото: інститут проєктування комфортбуд

фото: інститут проєктування комфортбуд

Інститут Проектування «КОМФОРТБУД» завершив розроблення проєктної документації адміністративної будівлі для музею імені Климентія Шептицького у Львові. Так, поруч з головною алеєю, яка веде до входу на територію музею, буде розташована проєктована адміністративна будівля. Про це повідомляє Інститут проєктування «Комфортбуд».

Львівські архітектори Ігор та Марта Цимбровські розробили концепцію, а Інститут Проектування «Комфортбуд», ставши переможцем тендеру на проєктування, – усю проєктну документацію. Вартість її становить майже 1,5 млн гривень.

«Сучасний світ вимагає й сучасних підходів до будівництва. Каркас, колони та стіни будівлі будуть виконані із залізобетону – це гарантуватиме надійність конструкції та осучаснить її фасади», – йдеться в повідомленні.

Важливим елементом оздоблення, за задумом архітекторів, стане скло. А головною особливістю будівлі буде покрівля, виконана із використанням «зелених» технологій. Такий підхід матиме експлуатаційні переваги: дах слугуватиме теплоізолятором, поглинатиме вуглекислий газ та знижуватиме рівень шуму в приміщеннях.

На першому поверсі розташовуватимуть адміністративні приміщення. Усі кабінети будуть світлими та максимально відкритими: двері і перегородки виконуватимуть із безпечного скла, а панорамні вікна, що становлять більшу частину площі фасадів, забезпечать офіси природнім освітленням. Приміщення матимуть добру звукоізоляцію.

На нижньому рівні будівлі передбачили санітарно-побутові приміщення для технічних працівників музею, інвентарні кімнати, технічний архів та інші допоміжні приміщення. Будівля буде повністю пристосованою також і до вимог інклюзії: проєкт передбачає безперешкодний доступ для людей з обмеженими можливостями. Ще однією «родзинкою» проєкту стане й затишний внутрішній дворик, облаштований для відпочинку працівників музею.

Фото Інституту проєктування «Комфортбуд» 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!