У Шевченківському гаю з’явився Бембі. Фото

6386 0
У Музеї народної архітектури та побуту у Львові відбулося поповнення серед тварин. Нещодавно до музею передали малюка козулі, якого знайшли у лісі. Про це Tvoemisto.tv розповів директор Музею Роман Назаровець.

«Ми максимально намагаємося надати руху та активності нашому скансену. Зокрема, дбаємо про зоокуток, у якому мешкають свійські тварини і птахи. Нещодавно мали поповнення – нам передали дитинча козулі, яке знайшли у лісі біля мертвої матері. Ми помістили його у спеціальний вольєр для більших тварин, де раніше гуляли тільки лелеки.  Тварину оглянули ветеринари і передали до музею. Ми вирішили назвати дитинча козулі Бембі», – розповів Роман Назаровець.

Як додав Сергій Ципишев, заступник директора із наукової роботи Музею народної архітектури та побуту, у них є всі ресурси для догляду за твариною: достатньо території, зручний вольєр і козяче молоко для підгодовування.

Додамо, що у Шевченківському гаю також є коні, гуси, качки, кури, кролики, лебеді, лелеки, вівці, кози і крук. Також на території музею можна зустріти багато диких тварин. Зокрема тут живуть ласка та куниця, але побачити їх можна лише вночі. Прикрасою музею є і справжній мурашник, що розташувався біля Пастушої Стаї.

Читайте також: Львівські сувеніри замість китайських: у місті з’явиться квартал ремісників та хата гончара

Нагадаємо, у Народному музеї архітектури та побуту «Шевченківський гай», планують спорудити сучасний візит-центр із вигодами.

Розмовляла Наталія Середюк

Фото Назарія Юськіва


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!