У шістьох лікарнях області робитимуть тести на антитіла до коронавірусу

2965 0
Реагенти та тест-системи закуповуватимуть через Центр громадського здоров’я.
Фото: Радіо Трек

Фото: Радіо Трек

Центр громадського здоров’я, служба крові та чотири заклади охорони здоров’я в області розпочнуть робити тести на антитіла до коронавірусу. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Читайте також: Як у Львові роблять тести на Covid-19 та чому послаблювати карантин зарано

«Перш за все тестуватимуть медиків, контактних осіб, поліцейських та призовників. В області є 26 установ, які можуть робити такі тести. Визначатимуть наявність імуноглобуліну М, який вказує на наявність захворювання, а при його виявленні пацієнта скеровуватимуть на ПЛР для підтвердження», – сказав він.

Як зазначив керівник Лабораторного центру Роман Павлів, щоденно центр опрацьовує понад три сотні тестів на Covid-19 методом ПЛР. У черзі на проведення дослідження перебувають більше трьох тисяч зразків біоматеріалу. Щоб їх провести потрібно приблизно 10 днів, а нові матеріали надходять щоденно.

«Запровадження ІФА-тестувань дозволить зменшити навантаження на лабораторії, які проводять дослідження ПЛР-зразків», – сказав він.

Реагенти та тест-системи закуповуватимуть через Центр громадського здоров’я. А перші тестування мають намір розпочати із середини наступного тижня.

Читайте також: «Небезпека може чекати на кожного», – терапевтка лікарні швидкої допомоги розповіла, як захворіла на Covid-19

Нагадаємо, що у Львові дві лікарні почали робити ІФА-тести. Йдеться про лікарню швидкої допомоги та 8-му міську клінічну лікарню.

Під безкоштовне ІФА-тестування підпадатимуть визначені законом категорії, як при методі ПЛР – медпрацівники, співробітники нацполіції, нацгвардії, контактні особи у випадку підтвердженого випадку.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!