У школах на Львівщині облаштовують кабінети для предмету «Захист України»

1415 0
За основу взяли результати участі в обласному етапі Всеукраїнської гри «Сокіл» («Джура»).
Фото: dt.ua

Фото: dt.ua

У школах Львівської області планують облаштувати створити кабінети «Захист України», де на високому рівні організовуватимуть військово-патріотичне виховання учнів. Про це повідомляє Департамент освіти і науки Львівської ОДА.

За основу брали результати участі середніх та старших вікових груп за останні три роки в обласному етапі Всеукраїнської гри «Сокіл» («Джура»).

Читайте також: В українських школах змінять викладання кількох предметів

Зараз освітяни розробляють мінімальний список обладнання, яке забезпечить ефективне вивчення предмета в ролях, тобто в групах учасників (по 8 осіб). Вчителі з предмету «Захист України» пройдуть навчання, що дозволить їм організовувати уроки з використанням нового обладнання.⠀

За словами заступника з виховної роботи та національно-патріотичного виховання Львівського обласного Центру краєзнавства екскурсій та туризму учнівської молоді Михайла Набитовича, питання патріотичного виховання молоді було актуальним завжди, сьогодні воно постало особливо гостро.

«Для розподілу коштів обрали правильний підхід – допомагати тим школам, які прагнуть поширювати національно-патріотичне виховання серед школярів. Час показав, що ми обрали вірний шлях, коли належно виховували школярів і плекали у них патріотизм та відчуття відповідальності за майбутнє України», – каже він.

Читайте також: У Львові пропонують будувати укриття під дитячими майданиками

Як уточнила у коментарі Tvoemisto.tv начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи департаменту освіти Львівської ОВА, захист України вивчають у старших класах: 10 та 11-х. Наразі працює робоча група, яка з'ясовує ціньову політику і потребу шкіл. Деякі заклади вже в минулому році отримували кошти на придбання обладнання в такі кабінети. Тоді на це витратили 1,5 млн грн.

Нагадаємо, що з нового навчального року у львівських школах розглядають різні варіанти навчання учнів – по суботах, влітку або за ущільненою програмою. Кожен заклад вирішуватиме це на свій розсуд.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!