У школах Львова проживає ще 250 переселенців. Коли і куди їх відселять

2645 0
Лише частина ВПО повертається додому.
Фото умовне

Фото умовне

Станом на 20 липня у школах Львова тимчасово проживає ще 250 внутрішньо переміщених людей. У мерії запевняють, що чітко знають, коли і куди їх можуть відселити. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив в.о. директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко.

«Внутрішньо переміщених осіб, яких у школах Львова досі мешкає 250, переселяємо у гуртожитки професійно-технічної освіти, модульні містечка. Також створюємо для них додаткові можливості для поселення у наших комунальних закладах та шукаємо житло у межах Львівської області. Ще частина з них повертається додому», – каже він.

Читайте також: На Львівщині із серпня зі шкіл почнуть виселяти переселенців

Зокрема, усіх людей, які ще тимчасово проживають у навчальних закладах, відселять до початку нового навчального року, хоча раніше казали, що це вдасться зробити до 15 липня.

«У нас має бути людський фактор. Не можемо ставити собі за ціль примусово в якийсь день виселити людей. Усе відбувається індивідуально – у когось можуть бути проблеми з документами, роботою, тому й не встигли до 15 липня», – додав Євген Бойко.

Читайте також: Важливо повернути дітей за парти. Лілія Гриневич про освіту та безпеку учнів під час війни

Нагадаємо, що до 1 вересня школи Львова та області повинні облаштувати укриття, а переселенців – розмістити в інших місцях. Окрім цього, в багатьох школах дотепер проживають переселенці, а частину шкільних автобусів передали на потреби армії. Це питання, які громади мають вирішити до початку нового навчального року. Зокрема, у Львові до 15 липня переселенців з міських шкіл мали відселити в інші заклади. А на ремонт та облаштування укриттів у навчальних закладах середньої освіти з міського бюджету скерували 48,5 мільйонів гривень.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!