У школах Львова тимчасово проживають майже 4000 переселенців

1850 0
Це небагато, адже раніше їхня кількість сягала і до семи тисяч.
Фото умовне

Фото умовне

Зараз у школах Львова тимчасового проживають 3790 внутрішньо переміщених осіб. Це досить мала кількість, адже раніше цифра могла сягати і сім тисяч. Про це повідомила голова комісії освіти та науки Львівської міської ради Вікторія Христенко під час дискусії Tvoemisto.tv на тему «Якою буде освіта у школах Львова у час війни».

Читайте також: У Львові пропонують будувати укриття під дитячими майданиками

Дехто з цих людей шукає житло і роботу, дехто повертається додому, однак залишаються ті, хто тимчасово проживає у школах від першого дня війни і до сьогодні, каже Вікторія Христенко.

«Деякі люди повертаються у звільнені території до своїх домівок, а дехто починає інтегруватися тут, шукають житло. Ті, хто не мають такої можливості, продовжують проживати», – каже вона.

Зазначимо також, що за словами Вікторії Христенко, у Львові тотальна проблема з укриттями, а добудовувати їх потрібно під дитячими майданчиками, мережа яких у Львові добре розвинена. Їх треба піднімати, викопати котловани, створюючи два виходи, і всіх громадян скеровувати туди, а школи і садочки повинні мати укриття лише для дітей. Детальніше про це тут.

Читайте також: Важливо повернути дітей за парти. Лілія Гриневич про освіту та безпеку учнів під час війни

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv організувало публічну дискусію за участі посадовців, вчителів та батьків на тему «Якою буде освіта у школах Львова у час війни». Учасники дискусії обговорили питання, як і коли у Львові планують налагодити навчальний процес, чи вдасться звільнити приміщення шкіл, щоб діти повернулися до офлайн навчання, і чи місто готове створити безпечні умови для перебування дітей та вчителів.

Софія Шавранська



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!