У школах Львова зібрали 6,5 тонн макулатури

1735 0
Вторсировину навчальні заклади здають на переробку та отримують за це додаткові кошти.
фото: Борис Пошивак

фото: Борис Пошивак

У межах екологічної ініціативи «Чисте місто» навчальні заклади здають вторинну сировину на переробку, а взамін отримують додаткові кошти на власні потреби. Наразі до проекту долучилися заклади з трьох районів міста, які передали 6,5 тонн макулатури на переробку і отримали за це 16,5 тисяч гривень, повідомляють організатори акції.

Екологічна ініціатива «Чисте місто» впроваджує роздільний збір відходів у навчальних закладах Львова упродовж останніх трьох років. За цей період школи та дитсадки отримали приблизно 2000 паперових контейнерів для роздільного збору вторинної сировини, а педагоги пройшли навчання на тренінгах та семінарах щодо сортування відходів. З початку цього року відбувається черговий етап проекту – забір вторинної сировини. Розпочали з макулатури.

«Ми намагаємося створювати комплексні умови у поводженні з відходами, адже тільки встановлюючи контейнери і нехтуючи просвітницькою функцією ми не досягнемо якісних результатів. Викладачі мають знати як подавати матеріал, щоб діти мали бажання не викидати сміття будь-де, а відсортовувати його», – говорить координатор екологічної ініціативи «Чисте місто» Олег Котис.

Читайте також: Як у Львові відновлювали черешневий гай Климентія Шептицького. Фото

Макулатуру вже зібрали з трьох районів: у Сихівському районі – 4500 кг макулатури, у Франківському – близько 750 кг, у Галицькому – близько 1350 кг. Далі її продають на переробку по ринковій вартості. Загалом школи цих трьох районів отримали за вторсировину 16,5 тис. грн. У Личаківському районі забір макулатури вже триває з 17 по 19 квітня, у Залізничному районі відбуватиметься з 6 по 8 травня, та у Шевченківському – з 20 по 22 травня.

Екологічна ініціатива «Чисте місто» – це платформа спільних екологічних дій представників громадського сектору Львова за співпраці з органами місцевого самоврядування та бізнесу. До її складу наразі входять соціальна ініціатива «Хтось не зробить!», медіа-хаб «Твоє Місто», Львівська обласна бібліотека для дітей, Пермакультурний центр «Екоінкубатор», ГО «Екополе», ГО «Зелена Коробка», ТОВ «Вторресурси-Захід», Екологічний коледж ЛНАУ, географічний факультет ЛНУ імені Івана Франка, ЛКП «Зелене Місто», ЛКП «Львівспецкомунтранс», Навчально-методичний центр освіти м. Львова, Управління освіти Львівської міської ради, Департамент поводження з ТПВ Львівської міської ради та ін.

Фото Бориса Пошивака


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!