У школах працюватимуть кар’єрні радники, щоб допомагати учням обрати професію

1175 0
У МОН вважають, що учні через низку причин, зокрема вплив батьків, часто обирають не те, чим би насправді хотіли займатися.
Фото: Wavebreak Media LTD/Wavebreak Media Ltd./Corbis

Фото: Wavebreak Media LTD/Wavebreak Media Ltd./Corbis

У старших класах українських шкіл планують запровадити кар’єрних радників, які допомагатимуть обрати професію. Про це інтерв’ю РБК-Україна повідомила міністерка освіти і науки Ганна Новосад.

Читайте також: Молоді вчителі отримають по 21 тис. грн доплати

Міністерка зазначила, що учні через низку причин, зокрема вплив батьків, часто обирають не те, чим би насправді хотіли займатися.

«Тому ми починаємо працювати над професійною орієнтацією у школах. Зокрема, хочемо зробити введення у професію, розповідати про спеціальності. Це повинно бути невід’ємною частиною програми. І починати треба десь у шостому-дев’ятому класах. Для цього зробимо мережу кар’єрних радників. Це може бути одна людина на освітній округ, на кілька шкіл. Вона буде робити професійну орієнтацію», – розповіла Ганна Новосад.

Окрім того, за її словами, у МОН є «певний пул роботодавців», які готові приходити до школи та розповідати про можливості їхніх професій.

Читайте також: Скільки коштуватиме пробне ЗНО на Львівщині у 2020 році

Нагадаємо, у МОН пропонують ввести додаткові уроки математики у школах.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!