У січні - нова хвиля мобілізації. Кого заберуть в армію?

17216 0
Українців знову кличуть захищати Батьківщину. З наступного року влада відновлює призов і готує одразу три хвилі мобілізації – з січня, квітня і червня.
Інфографіка ГО "Слово і діло"

Інфографіка ГО "Слово і діло"

Чиновники запевняють, що до війська кликатимуть лише досвідчених професіоналів і патріотів від 20-ти до 27-ми років, 18-річних юнаків не чіпатимуть. За задумом, новобранці покликані створити ефективний резерв, а також нарешті замінити бійців на передовій, повідрмляє ТВі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які фахівці потрібні армії

Але відправляти солдат на фронт обіцяють лише одягнутих, озброєних і натренованих: на спеціальну підготовку новобранців відводять 25 днів. Відтак, перші українські солдати призиву 2015-го року з’являться в зоні АТО не раніше кінця березня.

Як інформувало tvoemisto.tv, з нового року планують призвати 40 тис. громадян для строкової служби та 10,5 тис. – для контрактної. Перша хвиля мобілізації у прийдешньому році планується вже на 20 січня. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!