У січні Україна направить у лабораторії ВООЗ зразки для виявлення нового штаму коронавірусу

1636 0
Заплановано, що впродовж року Україна направлятиме у лабораторію ВООЗ 150–200 зразків на місяць
Фото: armyinform

Фото: armyinform

Україна відправить у лабораторію Всесвітньої організації охорони здоров’я зразки для виявлення нового штаму коронавірусу, про це розповів головний санлікар Віктор Ляшко агентству «Інтерфакс-Україна».

Читайте також: Люди пізно звертаються до лікарів із Сovid-19, у лікарнях все більше «важких», – Максим Степанов

Зразки відберуть до 14 січня від хворих із підозрою на коронавірусну інфекцію, зареєстрованих на територіях зі значним рівнем поширення інфекції. Також від хворих із важким перебігом хвороби і тих, які нещодавно їздили до Великої Британії. Їх відправлять 19–21 січня у лабораторію, яка діє на базі клініки «Шаріте» в Берліні.

Всесвітня організація охорони здоров’я намагається дослідити циркуляцію нового штаму коронавірусу у світі, пояснив Віктор Ляшко.

У середньому Україна направлятиме 150–200 зразків на місяць для визначення британського штаму коронавірусу, що мутував.

Читайте також: У Британії посилюють карантин на Різдво через новий штам коронавірусу

Нагадаємо, прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон оголосив про запровадження локдауну для понад 16 млн мешканців Англії та відмову від послаблень на Різдво через виявлення нового штаму коронавірусу, який на 70% більш заразний, ніж звичайний. За межами Великої Британії він був виявлений в Данії, Нідерландах та Австралії. З огляду на це ВООЗ закликає Європу посилити підходи до контролю та запобігання поширення вірусу. Нідерланди були першими в неділю, хто оголосив про негайну заборону польотів, протягом дня аналогічні повідомлення надійшли з Бельгії, Австрії, Франції, Італії, Латвії, Литви, Естонії, Болгарії, Швейцарії, Чехії та Швеції.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!