У Сколівських Бескидах виросли незвичайні гриби, схожі на щупальця восьминога

4849 0
Гриб спершу нагадує поганку, а згодом розквітає і стає схожим на восьминога.
Фото: НП "Сколівські Бескиди"

Фото: НП "Сколівські Бескиди"

На території національного парку «Сколівські Бескиди» виявили незвичайні гриби. Цей рідкісний вид називають Квіткохвісник Арчера або «пальці диявола». Коли він розквітає, то стає страшним на вигляд, нагадуючи щупальця восьминога. Про це повідомили на Facebook-сторінці парку.

Незвичайні рослини виявили на території Майданського лісництва в урочищі Мальмансталь, квартал 4.

«Буває так, що матінка-природа несподівано відкриває свої таємниці, і на світ з’являються незвичайні, навіть страшні рослини, про які практично нічого не відомо… Спочатку він схожий на бліду поганку, найпростішою і непримітної. Однак з часом грибки розквітають. Виглядає це досить страшно: з оболонки яйця з'являються вісім пелюсток. Спочатку вони зрощені по центру, проте, потім досить швидко відокремлюються одна від одної і стають схожі на лопаті або щупальця восьминога», – йдеться у повідомленні.

Фото Національного парку «Сколівські Бескиди»



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!