У Славському запрацює перший на Львівщині «шериф»

2243 0
Загалом своїх «шерифів» на Львівщині мають отримати мешканці 22 об’єднаних територіальних громад.
Фото: Нацполіція

Фото: Нацполіція

У Славському на вулиці Шептицького,8 відкриють поліцейську станцію та представлять офіцера громади. Це наразі перша громада, в якій реалізують проєкт «Поліцейський офіцер громади». Про це Тvoemisto.tv повідомила начальниця відділу туризму та комунікацій Славської селищної ради Ольга Безушко.

Читайте також: За булінг у школі поліція тепер братиме на облік

За її словами, офіцер громади майже весь час проводитиме на території ОТГ, спілкуючися з мешканцями. Селищна рада закупила патрульний автомобіль. В його обов'язки входитиме патрулювання території, також він буде наділений повноваженнями дільничого, який, зокрема, прийматиме скарги від мешканців.

Поліцейські офіцери громад проходять відповідне навчання, яке також включає CommunityPolicing – налагодження зв’язку з місцевим населенням.

У поліції Львівщини кажуть, що найближчим часом своїх «шерифів» отримають мешканці 22 об’єднаних територіальних громад.

Читайте також: На Львівщині триває набір у патрульну поліцію

Зазначимо, що пілотний проект «Поліцейський офіцер громади» стартував у лютому 2019 року. Його запровадили в семи областях, охопивши 206 об’єднаних територіальних громад. Проєкт має охопити понад 29 тисяч населених пунктів.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!