У «Слузі народу» пояснили, коли в Україні можливі місцеві вибори

1508 0
Проводити вибори до завершення реформи децентралізації, кажуть у партії, нема сенсу.
Фото: ZIK

Фото: ZIK

Місцеві вибори в Україні можна провести, лише якщо швидше завершити реформу децентралізації. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів голова передвиборчого штабу партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

Читайте також: У Львові презентують план розвитку області до 2021 року. Відео

«Я дуже підтримую Андрія Йосиповича (Богдана, голови Офісу Президента — ред.) в тій позиції, і це також є позиція нашої групи в Комітеті з питань державного будівництва, що треба завершити реформу децентралізації, а потім проводити місцеві вибори. Якщо нам вдасться завершити цю реформу трохи швидше, відповідно, з завершеною реформою тягнути до строкових виборів, можливо, немає сенсу», — сказав Олександр Корнієнко.

За його словами, є кілька моделей завершення реформи децентралізації, і одна з них передбачає зміни до Конституції. Відповідаючи на запитання про запропоноване запровадження інституту префекта, голова передвиборчого штабу «Слуги народу» зазначив, що це є частиною моделей із завершення реформи.

«Ми зараз дискутуємо, на якому рівні мають бути ці префекти, скільки їх має бути і які мають бути їхні повноваження — слідкуючи за законністю рішень, вони повинні зупиняти або не зупиняти їх, призупиняти чи зупиняти і передавати в суд. Можливо, їх потрібно наділити ще так званими стратегічними повноваженнями, щоб вони фактично продовжували лінію Президента, наприклад могли впливати на стратегію соціально-економічного розвитку регіону, якщо ми кажемо про обласний рівень», — пояснив Олександр Корнієнко.

Читайте також: Своя «швидка» і школа мистецтв на виїзді. Як живуть Славська і Ходорівська ОТГ

Нагадаємо, глава Офісу президента Андрій Богдан сказав, що проводити місцеві вибори в країні логічно буде після завершення формування окремих територіальних громад.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!