У «Соборі Саграда Фамілія» в Барселоні запрацював українськомовний гід

1469 0
Це 30-ий україномовий аудіогід по всьому світу.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У музеї «Собор Гаграда Фамілія», що в Барселоні, запустили перший українськомовний гід. Він став 30-им в мережі аудіогідів по всьому світу. Про це повідомляє пресслужба Офсу президента.

За словами ініціаторки проєкту Олени Зеленської, проєкт приурочили 30-ї річниці Незалежності України, тож запуск саме 30-го аудіогіду став символічним.  

«Українська звучатиме в історично визначному й культовому музеї – «Соборі Саграда Фамілія», перший камінь у фундамент якого був закладений ще в 1882 році. Для поширення української мови світом присутність в інституції такого масштабу – це надважливий крок», – розповіла Олена Зеленська.

Робота над україномовним аудіогідом тривала з лютого цього року в межах проєкту культурної дипломатії, мета якого – розширити українську мову за кордоном. 

Зазначимо, що музей «Собор Саграда Фамілія» в Барселоні розпочав будувати відомий архітектор Франсіско дель Вільяр, який і розробив первинний проєкт у неоготичному стилі. Проте через рік він покинув його, тоді керівництво перебрав Антоніо Гауді – він пропрацював над створенням собору Саграда Фамілія 40 років. На сьогодні музей перебуває на фінальній стадії будівництва, яке планують завершити у 2026 році.  

Нагадаємо, раніше українськомовні аудіогіди вже запустили у Великобританії, Франції, Чорногорії, Швеції, Данії, Узбекистані, Італії, Кенії та інших країнах світу. А у квітні два нові українськомовні аудіогіди запустили в музеях Туреччини – у Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!