У Соборі св. Юра виставили до почитання унікальну ікону з Вифлеєма

39324 0
Вифлеємська Чудотворна ікона – єдина, на якій Божа Матір усміхається.
фото: facebook.com/drozdyak

фото: facebook.com/drozdyak

Учора, 3 грудня, під час Великої Вечірні з Литією з нагоди свята Введення у храм Пресвятої Владичиці Нашої Богородиці і Приснодіви Марії в Архикатедральний Собор Святого Юра було урочисто внесено і виставлено для почитання Вифлеємську ікону Пресвятої Богородиці. Про це повідомляє адміністація храму.

Вифлеємська Чудотворна ікона – це єдина із прославлених ікон Божої Матері, на якій Пресвята Діва усміхається, тоді як традиційно в іконографії Богородиця зображується серйозною, скорботною або замилуваною. Постійне місце перебування Вифлеємської Чудотворної ікони Божої Матері – базиліка Різдва Христового у Вифлеємі, поблизу спуску в Печеру Різдва, де народився Христос.

До Пресвятої Богородиці на честь її ікони Вифлеємської моляться про дарування дітей, про їхнє благополуччя, про сімейне щастя. При будь-яких життєвих обставинах вірні звертаються в молитвах до Матінки Небесної і просять про її допомогу.

Наразі Вифлеємська ікона Пресвятої Богородиці відкрита для почитання у Архикатедральному Собор Святого Юра. Із розкладом богослужінь храму можна ознайомитися ТУТ.

Читайте також: А чому б не перенести? Львів'яни, які двічі віздначають Різдво


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!