У Соборі святого Юра виставили для почитання гріб з мощами святого Шарбеля

4635 0
До святого Шарбеля приходили люди з різними потребами. Більше знаємо його як цілителя недужих, особливо важкохворих, особливо онкологічнохворих.
Фото: Духовна велич

Фото: Духовна велич

Сьогодні, у вівторок, 2 березня, в Архикатедральному соборі св. Юра виставили до почитання гріб з мощами святого Шарбеля та розпочали моління дев’ятниці. Про це розповів настоятель Архикатедрального собору св. Юра митрофорний протоієрей Роман Кравчик, передає Духовна велич Львова.

«Маємо в нашому Соборі мощі з Лівану від гробу св. Шарбеля. Сам гріб є подорожуючим по світі. В ньому лежить права рука св. Шарбеля. Перед Львовом ці мощі були в Закарпатті. Ідея привести до собору мощі з’явилася в час мого паломництва до Лівану. Там ми засвідчили, що хочемо, щоб цей подорожуючий гріб прибув до Львова», – розповів священник. 

Сьогодні, за словами отця, розпочали дев’ятницю до св. Шарбеля.

«9 днів підряд будемо молитися до святого за всіх мешканців нашого міста і за Україну. Будемо просити, щоб Бог зменшив тягар пандемії та інших захворювань перед гробом святого Шарбеля», – додав настоятель.

Сам гріб з мощами перебуватиме в Соборі упродовж дев’яти днів. 

Відтак щодня о 10 год служитиметься Свята Літургія та дев’ятниця до святого.

За словами настоятеля Архикатедрального собору, до святого Шарбеля приходили люди з різними потребами. Більше знаємо його як цілителя недужих, особливо важкохворих, особливо онкохворих. Деякі описи розповідають, що св. Шарбель був помічний при непорозуміннях в сім’ях. До нього часто молять про успіх дітей, за добру працю. Хоча найбільше все залежить від особистої віри і молитви. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!