У Соборi Юра львів’янам тлумачитимуть лiтургiйнi обряди

1948 0
В Архикатедральному соборi Юра вiдправлятимуть Службу Божу, пiд час якої будуть тлумачити лiтургiйнi обряди i традиції. Перша подібна літургія відбудеться вже завтра, 29 жовтня, о 18:00.
фото: news.ugcc.ua

фото: news.ugcc.ua

Перше таке богослуження почнеться з розповiдi про обряд Проскомидiї, який звершується перед початком Служби Божої у Святилищi за зачиненими Царськими Воротами.

«Проскомидiя – це перша частина лiтургiї, – каже отець Роман Кравчик, настоятель собору Юра. – Однак для тих, хто стоїть у храмi в очiкуваннi, коли священик вiдчинить Царськi Ворота, цей етап є невидимим. Вiрнi часто не знають, що ж вiдбувається у цей час у Святилищi. Тож довiдатись про це можна буде вже 29 жовтня, у п'ятницю, о 18:00. До слова, ми не просто будемо пояснювати на словах, як усе вiдбувається, а й покажемо нашим парафiянам вiдеоролик. Опiсля короткої лекцiї розпочнемо й саме богослужіння».

Читайте також: Львів'ян запрошують до молитви українсько-польського примирення

Про iншi етапи лiтургiї – приготування дарiв, лiтургiї Слова i лiтургiї Жертви – парафiяни зможуть довiдатись пiд час наступних вечiрнiх лiтургiй. Про їх точний час будуть повiдомляти у храмi.

Джерело: lvivexpres.com.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!