У соцмережі стартував флешмоб на підтримку української пісні

4926 0
У Facebook набирає обертів флешмоб, основна ідея якого – розповісти про улюблену українську пісню.
фото: xutir-savky.com.ua

фото: xutir-savky.com.ua

Від сьогодні кожна четверта пісня в радіоефірі України має бути українською. Із цієї нагоди голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар розпочала флешмоб, щоб спростувати думку, що українських пісень не вистачить на таку квоту, що вони гіршої якості тощо.

«Цим флешмобом ми покажемо всім: українська пісня є, українська культура є, і це значить, що Україна буде. Попри всі труднощі. Бо мова і культура – це основа», – написала вона у соцмережі й закликала долучатися до акції відомих політиків і громадян.

Відомі люди вже підтримали флешмоб і розповіли про українську музику, яка їм до душі.

Аби долучитися до флешмобу, потрібно у Facebook поширити відеокліп улюбленої української пісні із #слухайукраїнське.

Додамо, 16 червня 2016 року Верховна Рада проголосувала за закон, який встановлює 35%-ві квоти для пісень українською мовою в радіоефірі (законопроект №3822-Д). Президент підписав його 7 липня.  Відповідно до прикінцевих положень, закон набув чинності 8 листопада – через 4 місяці з дня опублікування.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!