Політична реклама

У спекотні дні не варто пити алкоголь та зловживати кондиціонером

1652 0
У спекотні дні лікарі радять по можливості обмежити час перебування на сонці, уникати фізичних навантажень та уважно ставитися до свого самопочуття.

Спека може бути небезпечною у будь-якому віці, проте до групи ризику належать літні люди та хворі на серцево-судинні захворювання, - повідомила Твоє місто Христина Бучко, завідувач відділенням сімейної медицини 1-шої комунальної міської поліклініки.

Врятуватися від спеки допоможе негазована вода, зелений чай та сік. Вживати алкогольні та газовані напої у спекотні дні не варто. Натомість воду треба пити навіть тоді, коли не відчувається спрага.

Особливо важливим є правильний режим харчування. Лікар радить харчуватися легкою їжею - вживати свіжі овочі, фрукти і забути про тістечка і торти з кремом.

Від палючого сонця добре захистять аксесуари - головні убори і парасольки. Щодо одягу, варто віддати перевагу бавовняним та лляним тканинам, натомість не носити синтетичного та обтягуючого, який не вентилюється і погано вбирає піт.

Людям, які перебувають у приміщеннях з кондиціонерами, слід звернути увагу на різницю температури надворі та у приміщенні. Так, за словами Христини Бучко, вона не повинна становити більше десяти градусів, інакше можна простудитися.

Однак, найкраще вмикати кондиціонер за годину до того, як у приміщенні з’являться люди. Під час перебування у приміщенні Христина Бучко радитить вимикати кондиціонер, або хоча б ним не зловживати.

Фізичні навантеження у спекотні дні варто обмежити, оскільки вони призводять до зневоднення організму. Однак про душ забувати не варто – лікар рекомендує приймати його два рази на день. Якщо у жарку пору ви відпочиває біля водойм, ні в якому разі не стрибайте у холодну воду. Різка зміна температури може призвести навіть до зупинки серця.

Від перебування на сонці варто уберегти дітей. Для них найкраще виходити на прогулянку перед 10 годиною ранку та після 17 год.

Якщо ж людина від перебування на сонці втратила свідомість, її треба негайно забрати у прохолодне приміщення та облити водою кімнатної температури. Як правило, якщо людина не входить до групи ризику, вона прийде до тями досить швидко, каже лікар.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!