У США повідомили про успішні випробування вакцини від Covid-19

8686 0
Після двох щеплень вакцина викликала сильну імунну відповідь в учасників усіх груп.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Потенційна вакцина Moderna проти Covid-19 викликала сильну імунну реакцію у всіх 45 пацієнтів на ранній стадії випробувань на людях, пише Голос Америки з посиланням на «Медичний журнал Нової Англії».

Читайте також: МОЗ застерігає від псевдоліків від коронавірусу, що рекламують в Україні

Всі 45 пацієнтів виробили нейтралізуючі антитіла, які, на думку вчених, важливі для отримання захисту від вірусу. У ході випробування учасників розділили на три групи по 15 людей, кожна група отримала відповідно по 25, 100 або 250 мкг потенційної вакцини. Всі учасники отримали по дві дози.

Після двох щеплень вакцина викликала сильну імунну відповідь в учасників усіх груп. При цьому в компанії Moderna  зазначили, що рівень нейтралізуючих антитіл у пацієнтів групи, які отримали найбільшу дозу, був у чотири рази вищим, ніж у пацієнтів, які вилікувались від Covid-19.

Загалом вакцина переноситься добре, але більше половини учасників повідомили про легкі або помірні симптоми, такі, як втома, біль у м’язах або біль у місці ін'єкції.

Оцінка тривалості імунних реакцій ще не завершена, а за учасниками випробувань будуть спостерігати протягом року після другої вакцинації.

У вівторок Moderna оголосила, що розпочне наступний етап випробувань вже 27 липня. До участі в цьому дослідженні залучать 30 000 учасників у 87 місцях. Учасники експериментальної групи отримують 100 мкг дози потенційної вакцини в перший день і ще одну дозу через 29 днів. Деякі пацієнти також отримуватимуть плацебо.

Читайте також: В Україні починають випробовувати вітчизняні ліки від Covid-19

Нагадаємо, що США почали випробування вакцини від коронавірусу ще в березні, як тільки інфекційну хворобу оголосили пандемією. У травні там офіційно дозволили лікувати Covid-19 препаратом Remdesivir.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!