У США розпочали наймасштабніші у світі випробування вакцини від Covid-19

2030 0
У них візьме участь 30 тисяч волонтерів – це наймасштабніше у світі дослідження вакцини від Covid-19.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Американська компанія Moderna, яка займається розробкою своєї вакцини від коронавірусу разом із Національними інститутами охорони здоров’я США, оголосила про початок наступного етапу клінічних випробувань. Про це повідомляє Громадське з посиланням на Associated Press.

У них візьме участь 30 тисяч волонтерів – це наймасштабніше у світі дослідження вакцини від Covid-19.

Випробування необхідне для того, щоб переконатися не лише в дієвості, а й у безпечності вакцини. Їхня особливість полягає у тому, що вони рандомізовані й подвійно-сліпі (тобто учасникам тестування дають не лише вакцину, а й плацебо, і ані вони, ані лікарі не знають, кому саме що дістається).

Читайте також: МОЗ застерігає від псевдоліків від коронавірусу, що рекламують в Україні

Щомісяця американська урядова мережа із запобігання Covid-19 відбиратиме на тестування одну з вакцин, які перебувають на етапі створення, й тестуватиме її на 30 тисячах добровольців – щоразу нових.

Moderna стала першою компанією у США, що перейшла до масових тестувань своєї вакцини. Утім перші результати цих випробувань з’являться через кілька місяців, зазначає AP.

Нагадаємо, що потенційна вакцина Moderna проти Covid-19 викликала сильну імунну реакцію у всіх 45 пацієнтів на ранній стадії випробувань на людях. Усі 45 пацієнтів виробили нейтралізуючі антитіла, які, на думку вчених, важливі для отримання захисту від вірусу. У ході випробування учасників розділили на три групи по 15 людей, кожна група отримала відповідно по 25, 100 або 250 мкг потенційної вакцини. Всі учасники отримали по дві дози.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!