У США встановлять монумент пам’яті Небесної Сотні

1944 0
У США спорудять монумент пам’яті Небесної Сотні та усіх, хто віддав своє життя за Україну. Про це у Facebook повідомив Іван Яресько, голова Парафіяльної ради Української Православної Катедри Св. Андрія Первозванного.

“Найперший і найбільший проект такого типу у діаспорі швидко рухається вперед”, – написав Іван Яресько. Зараз спорудження монументу переходить на стадію будівництва. Комітет зі зведення пам’ятного знаку уже зустрівся із його творцями – дизайнером Євгеном Прокоповим та архітектором Орестом Бараником, щоб переглянути усі плани та креслення.

Як пише VIDIA, монумент встановлять у парку біля храму Св. Андрія Первозванного в Блумінгдейлі, що неподалік Чикаго. Ініціатори мають на меті вшанувати тих, хто пожертвував життям заради свободи і суверенітету України.

Зараз ініціатори спорудження закликають підтримати проект фінансово. Донори чи групи, які пожертвують понад тисячу доларів, будуть включені до “Сотні тисячників”. Вони також отримають пам’ятну монету “Небесної Сотні” від Національного банку України та подячну грамоту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!