У Стокгольмі відкрили виставку про звільнену Київщину від росіян

1121 0
Символічно, що після офіційної частини на гостей очікував виступ талановитих українських музиканток, які зіграли мелодію українського композитора Бориса Лятошинського.

У Стокгольмі відкрили фотовиставку «Війна: фотодокументація з північних околиць Києва у період з 5 до 16 квітня 2022 року», на якій представили світлини Київщини після звільнення від росіян. Про це повідомляє Посольство України в Швеції. 

Читайте також: У Києві відкрили виставку карикатур «Російський військовий корабель». Фото 

Виставку урочисто відкрила Міністерка освіти Швеції.

«Представлено 36 світлин, зроблених в Київський області після звільнення територій від російських окупантів. Обрані фотографії виразно показують ті жахіття війни, що наразі переживає наша держава через розв’язану росією повномасштабну агресію на території України», – повідомляють у відомстві. 

Символічно, що після офіційної частини на гостей очікував виступ талановитих українських музиканток, які зіграли мелодію українського композитора Бориса Лятошинського, яку він написав під час Другої світової війни.

«На показ також виставили копію латиномовної Конституції Пилипа Орлика (1710), оригінали листа Короля Швеції Карла ХІІ (14 вересня 1711 року) з інструкціями своєму послу у Константинополі Томасу Функу обстоювати інтереси України як незалежної держави, та карти України з кордонами 1648 року авторства Гійома Левассера де Боплана», – додають у посольстві. 

Крім того, на виставці можна побачити портрети українських Гетьманів Пилипа Орлика та Івана Мазепи української художниці Наталі Павлусенко.  

Нагадаємо, французький сатиричний журнал Charlie Hebdo зробив «український» номер, опублікувавши у ньому роботи українських карикатуристів. Зароблені з продажу журналу гроші скерують на ЗСУ.

Фото: Посольство України в Швеції


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!