Київ

У столичному Нацмузеї історії України відкрилася виставка про зброю

977 0
В День українського добровольця, в Національному музеї історії України відкрилася виставка «През шаблі маєм права!» про історію зброї та військового спорядження на території України від прадавніх часів до сьогодні.

14 березня, до Дня добровольця, в Національному музеї історії України відкрилася виставка зброї та спорядження «През шаблі маєм права!». Про це інформує Міністерство культури та інформаційної політики. 
 
Виставка «През шаблі маєм права!» розповідає про історію зброї та військового спорядження на території України від прадавніх часів до сьогодні. 
 
«Головна ідея проєкту – показати, якою зброєю боролися та перемагали українці, а також народи, які населяли територію країни. Окрім того, важлива складова проєкту присвячена музейникам, які захищають свободу України на фронті або рятують людей на передовій. Більшість із них – добровольці», - йдеться в повідомленні Мінкульту. 
 
Частина виставки присвячена результатам досліджень поля битви під Кумейками, де у грудні 1637 року зійшлися козацько-селянські війська під проводом Павла Бута та коронна армія Речі Посполитої. Археологічна експедиція Національного музею історії України під керівництвом Сергія Діденка у 2022 році виявила на місці бою деталі військового спорядження, зразки боєприпасів, монети, ремісничі та господарські знаряддя. Частину цих знахідок можна буде побачити на виставці. 
 
Виставка показує еволюцію українського озброєння та вплив на неї зброярських традицій сусідніх країн.
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!