У столичному парку «Нивки» рятують вікові дуби. Фото

1904 0
Цим деревам близько 200-300 років.
Фото: Київзеленбуд

Фото: Київзеленбуд

У східній частині парку «Нивки» в Києві обстежили вікові дуби за допомогою арботома. За різними даними, цим деревам 200-300 років. Про це повідомляє «Київзеленбуд». 

«Попередньо фахівці «Київзеленбуд» провели обстеження п’яти вікових дерев і визначили, що три з них потребують додаткової діагностики за допомогою томографа. Ці дуби мають дупла, внаслідок чого були уражені стовбуровою гниллю. Арботом допомагає «побачити» зсередини,  наскільки критичним є стан рослин, і дозволяє визначити методи лікування», − пояснюють у відомстві. 

Читайте також: Між Шульцом і Булгаковим. Як Україна повертає свою європейськість

Першочергово проведуть санітарну обрізку сухих гілок усіх п'яти дерев та виправлять попередні недоліки в обрізці. Другий етап включає вже безпосереднє лікування уражених дерев: видалення грибів-трутовиків, чистку дупел, дренаж, обробку ран фунгіцидом та встановлення захисних сіток на них.

ТЕГИ: дерева, київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!