Київ

У столиці облаштують ще п’ять пожежних постів

642 0
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Києві облаштують ще п’ять пожежних постів із цілодобовим чергуванням особового складу та техніки. Про це за підсумками засідання Київської міської ради заявив мер Києва Віталій Кличко.

Для цього Київрада внесла сьогодні відповідні зміни до міської цільової програми забезпечення готовності до дій за призначенням територіальної підсистеми міста Києва Єдиної державної системи цивільного захисту на 2020-2023 роки. 

«Особливо гостро питання створення нових пожежних постів постало з початком широкомасштабного вторгнення росії. Навантаження на наших пожежників та рятувальників велике, бо вони повинні оперативно реагувати на надзвичайні ситуації, зокрема, ліквідовувати наслідки ракетних обстрілів та атак дронами на критичну інфраструктуру та житлові будинки міста. Тому сьогодні ми відкоригували міську цільову програму цивільного захисту, щоб розпочати будівництво п’яти пожежних депо в Києві. В нинішніх умовах це дуже важливо та допоможе посилити безпеку нашого міста», – зазначив Кличко.

Зокрема, додаткові пожежні пости планують влаштувати з урахуванням наявних пожежних ДЕПО та орієнтовного радіуса (3 км) обслуговування одним підрозділом у п’яти районах столиці. Таке рішення допоможе посилити захист киян і гостей столиці від пожеж і наслідків надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, за час широкомасштабної війни Київ отримав від іноземних партнерів 36 сучасних пожежних авто. 2 із них у грудні місто відправило в Харків, який зазнає постійних обстрілів.

Пожежно-рятувальні підрозділи столиці щорічно здійснюють понад 10 тисяч виїздів, ліквідовують понад 5 тисяч пожеж та 500 аварій, рятують життя та здоров’я 400 мешканців столиці. Щоденно в Києві здійснюють понад 30 виїздів на гасіння пожеж і ліквідацію надзвичайних ситуацій.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!