Київ

У столиці перейменували ще три вулиці та провулок, назви яких пов’язані з рф та її сателітами

2000 0
На сьогоднішньому засіданні Київради підтримали перейменування чергового пакету топонімів.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

У Києві перейменували ще чотири міські об’єкти, назви яких пов’язані з російською федерацією та її сателітами. За відповідні рішення проголосувала більшість депутатів Київської міської ради. Про це повідомили у КМДА.

За словами секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, процес деколонізації та дерусифікації міської топоніміки відбуватись з урахуванням громадської думки. Тож міська влада попередньо зібрала пропозиції, а потім провела рейтингове електронне голосування щодо перейменувань міських об’єктів і мешканці зробили свій вибір.

«На основі цих результатів депутатський корпус Київської міської ради приймає рішення. Спільно ми позбуваємось назв вулиць, провулків, узвозі, проспектів та площ, які нам примусово нав’язала радянська влада. Київ – це столиця держави Україна, а не частина так званого великого СРСР. У місті-герої Києві не має бути топонімів, які возвеличують російську імперію та тоталітаристський режим», – наголосив Володимир Бондаренко.

Отож, у столиці перейменували наступні міські об’єкти:

Солом’янський район: вулиця Генерала Тупікова – вулиця Андрія Мельника.

Шевченківський  район: вулиця Тургенєвська – вулиця Олександра Кониського; провулок Герцена – провулок Бабин Яр.

Оболонський район: вулиця Аляб’єва – вулиця Гулаків-Артемовських.

Нагадаємо, в останньому пакеті Київрада перейменувала понад 30 столичних топонімів, тож Київ остаточно закріплює своє лідерство за кількістю перейменованих в ході дерусифікації вулиць.

Ігор Ющенко 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!