Київська викладачка писала, що столиця є «власністю москви». Її взяли під варту

1147 0
Також підозрювана визнавала правомірною окупацію частини території України.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Викладачку гімназії в столиці судитимуть за підтримку дій окупантів та заклики до повалення влади в Україні. Про це повідомили в Київській міській прокуратурі. 

«За даними слідства, з початку збройної агресії російської федерації проти України мешканка Києва, яка працює інструктором з фізичного виховання в одній зі столичних гімназій, використовуючи власні акаунти у соціальних мережах, неодноразово поширювала повідомлення, спрямовані на підтримку дій рф та виправдовування її збройної агресії проти України», – пояснили там. 

Читайте також: СБУ затримала у Києві організаторів російської «фабрики тролів»

Крім того, підозрювана визнавала правомірною окупацію частини території України збройними силами росії, стверджувала, що Київ є власністю москви та висловлювала сподівання на перемогу рф.

Наразі до суду скерували обвинувальний акт відносно жінки за фактами поширення матеріалів із публічними закликами до повалення конституційного ладу в Україні, виправдовування збройної агресії рф проти України. Обвинувачена перебуває під вартою.

Нагадаємо, що кіберфахівці Служби безпеки нейтралізували прокремлівську «фабрику тролів» у Києві. Зловмисники поширювали у соцмережах заклики на підтримку збройної агресії проти України та виправдовували воєнні злочини російських окупантів. 

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!