У Стрийській громаді заборонили діяльність УПЦ МП

985 0
Під забороною також організації, які пропагують позицію ворога на території Стрийської громади.
Фото: Сайт УПЦ

Фото: Сайт УПЦ

У Стрийській громаді проголосували за заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату. Про це повідомили у Стрийській районній державній адміністрації.

У РДА зазначили, що під забороною тепер також організації, які керуються московською православною церквою та пропагують позицію ворога на території Стрийської громади.

Читайте також: Церква МП на Львівщині попри спротив священника перейшла до ПЦУ

«Таке рішення сьогодні одноголосно прийняли депутати на сесії Стрийської міської ради. Під забороною тепер також організації, які керуються московською православною церквою та пропагують позицію ворога на території Стрийської громади. Також депутати прийняли звернення до Верховної Ради підтримати цю заборону на державному рівні»йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Львові Свято-Воскресенський Новоафонський монастир, який вийшов з московського патріархату, офіційно перейшов до Православної Церкви України. 

Також на Львівщині заборонили діяльність УПЦ МП в Городку, Бориславі та Червонограді. Деякі громади самостійно перейшли до помісної Православної Церкви. Низка священнослужителів Української православної церкви записали звернення до патріарха Кирила та митрополита Онуфрія, в якому закликають порушити питання про вихід церкви з московського патріархату через замовчування війни в Україні. Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові Tvoemisto.tv  аналізувало раніше, детальніше тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!