У Стрийському парку висадили куточок з магноліями, сакурами та райськими яблунями. Відео

1685 0
Наразі до парку пересадили вже 370 саджанців.
фото дар

фото дар'ї кучер

Із 20 жовтня у Стрийському парку триває акція «Спільно творимо нове обличчя парку», до якої долучаються всі небайдужі. Вона покликана, зокрема, відновити екоструктуру парку після того, як внаслідок буревію влітку 2021 року тут повалило 300 дерев.

«Дерева досягають свого віку, і тому потрібно у будь-якому випадку поновлювати їхній фонд у парку. І ми відновлюємо саме зараз, бо восени немає такої стресової ситуації для рослин, у них закінчується вегетаційний період, приходить спокій», – каже у коментарі Tvoemisto.tv Олена Гриник, інженерка паркового господарства Стрийського парку.

До участі долучили Львівський національний університет ім. Івана Франка, Львівський національний аграрний університет, Національний лісотехнічний університет України, а також департамент екології і природних ресурсів Львівської ОДА.

Наразі до парку передили вже 370 саджанців, зокрема клени, сосну, липу, декоративні яблуні і груші тощо. Акція із висадки триватиме до 1 листопада. Також в її межах висадять унікальне дерево ліквідамбар, якого ще немає у жодному львівському парку. Загалом планують висадити 2 800 дерев.

Ліана Абрамова

Фото і відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!