У львівському парку відкрили контейнерне містечко для переселенців. Фото

9106 0
Наступного тижня у Львові відкриють ще два подібних об’єкти, де буде тимчасово мешкати по 350 людей.
фото івана станіславського/твоє місто

фото івана станіславського/твоє місто

В одному з парків Львова відкрили контейнерне містечко для 350 вимушено переміщених осіб. Це – спільний проєкт України та Польщі, який сьогодні презентували за участі прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького та міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова.

«Проєкт передбачає короткострокове розміщення 350 вимушено переміщених осіб. Модульні будинки мають всі необхідні технічні речі – санітарні, адміністративні, навіть є змога облаштувати магазин. Він розташований в одному з парків Львова», – каже Олексій Чернишов.

Читайте також: На вулиці Пулюя у Львові облаштують 100 будиночків для переселенців

Наступного тижня у місті відкриють ще два подібних об’єкти, де буде тимчасово мешкати по 350 людей. Йдеться переважно про внутрішньо переміщених осіб із тих місць, що потерпають від збройної агресії. Здебільшого жити у контейнерних будинках будуть жінки, діти, літні люди, деякі студенти, які були змушені сюди переїхати.  

«Наступних фокус розміщення таких об’єктів у тих областях, що постраждали від ворога – Київська, Сумська, Чернігівська області. План на наступний тиждень – розміщення 5 тисяч мешканців у населених пунктах цих областей, що найбільше постраждали», – додав він.

Нагадаємо, у Львові 7 квітня розпочали облаштовувати перше контейнерне містечко для тимчасового перебування українців, які змушені евакуюватись із гарячих точок. Перших 70 будиночків встановили поблизу Стрийського парку та території Українського католицького університету на вул. Уласа Самчука. Загалом у місті облаштують три таких містечка на 300 будиночків. Контейнери приїхали з Польщі як подарунок від польського уряду.

Міський голова Львова Андрій Садовий також анонсував будівництво двоповерхових дерев’яних котеджів з більш комфортними умовами. Будуватимуть дерев’яні будиночки за кошти Червоного хреста, ЮНІСЕФУ, ООН. Також у Львові побудують хостел для 160 людей у районі Тракту Глинянського. Це буде житло, зокрема, для жінок з дітьми та майбутніх мам. Ще 100 будиночків планують облаштувати на вул. Пулюя.

Ольга Коваль

Фото Івана Станіславського/Твоє місто


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!