У Стрийському парку з`явиться простір імені Героя Артемія Димида

2547 0
На нього із бюджету розвитку бюджету Львівської МТГ на 2023 рік виділили 500 тисяч гривень.
фото: lviv.travel

фото: lviv.travel

Цього року у Стрийському парку Львова облаштують простір імені Героя Артемія Димида. 27-річний воїн загинув на фронті влітку минулого року під час обстрілу поблизу Донецька. Він був завзятим пластуном, учасником Революції Гідності та російсько-української війни. 

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, простір з’явиться на території парку, що примикає до Українського католицького уніерситету на вул. Козельницькій. На нього із бюджету розвитку бюджету Львівської МТГ на 2023 рік виділили 500 тисяч гривень.

Читайте також: «Той, хто вмів літати». Спогади про Героя Артемія Димида

«Спільнота закладу вищої освіти розробляє концепт – яким би мав бути простір, і найближчим часом ми разом із ініціативної групою запрезентуємо його. Суть така, що цей простір мав би стати своєрідним дороговказом та зберігати пам’ять про героїзм Артемія Димида. Ми спілкуємося і з УКУ, і з Пластом, а також рідними і друзями воїна. Хочемо, щоби пам’ять про нього і побратимів постійно жила навіть в наших буденних справах», – каже він.

За словами Андрія Москаленка, планують, що вже цього літа на території простору можна буде проводити лекції УКУ. Щодо вартості, то вона може корегуватися. За потреби проєкт дофінансують.

Читайте також: На війні загинув відомий київський активіст Роман Ратушний

Нагадаємо, що Артемій Димид загинув 18 червня, він був членом скаутської організації «Пласт», випускником УКУ, син іконописиці Іванки Димид-Крип’якевич та першого ректора УКУ отця Михайла Димида. Його прадід, історик Іван Крип’якевич, був соратником президента УНР Михайла Грушевського, а другого дідуся, священника УГКЦ Артемія Цегельського, депортувала в Сибір радянська влада.  

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!