У суботу у Львові на вул. Науковій відновлять гаряче водопостачання

1705 0
Наприкінці серпня, у рамках реалізації проекту «Модернізація центрального теплопостачання м. Львова», який фінансує ЄБРР, розпочалися ремонтні роботи із заміни теплової мережі на вул. Науковій. Як зазначив мер, ремонт повинні завершити до п’ятниці і вже в суботу розпочнуть відновлювати подачу гарячої води мешканцям вул Наукової.
фото: photofact.in.ua, facebook, nastol.com.ua

фото: photofact.in.ua, facebook, nastol.com.ua

«З 15 жовтня ми маємо готовність вмикати тепло для мешканців міста Львова. Якщо, звичайно, середньодобова температура буде відповідати критеріям. Цього року ми хочемо усі роботи провести до початку опалювального сезону. Все йде по плану, щоб можна було автоматично ввійти в опалювальний сезон. Ця ділянка, де ми знаходимось, це 1600 м труби, яку ми міняємо. Це була одна з найаварійніших ділянок у Львові. Ми прийняли рішення у співпраці з ЄБРР замінити трубу. Вартість робіт – 23 млн. Є підтримка самого банку. До п’ятниці усі роботи будуть завершені і в суботу ми плануємо вже відновити гарячу воду для мешканців вул Наукової. Роботи ведуться якісно, вчасно, проблем жодних нема. В суботу люди повинні мати гарячу воду і з 15 жовтня, в разі потреби, будемо вмикати опалення», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Одним із пунктів Проекту передбачено заміну застарілих магістральних мереж на вул. Драгана, Луганській та 2 ділянках вул. Наукової.

На сьогодні роботи тривають на усіх відрізках.

Перша ділянка – ВУЛ. НАУКОВА (ВІД ТК-0603 ДО ТК-0606)

Ділянка магістральної мережі ДУ 700, довжиною 220 м, від нової теплової камери TK-0603 до наявної TK-0606 в існуючому напрямку. Тут буде замінено 440 метрів труби.

Друга ділянка – ВУЛ. НАУКОВА (ВІД ТК-0606 ДО ТК-0611)

Ділянка магістральної мережі ДУ 530, довжиною 670 м, від теплової камери TK-0606 до TK-0611 в існуючому напрямку. Тут буде замінено 1340 метрів труби.

Загально, на двох ділянках буде замінено 1780 метрів труби.Вартість робіт становить 23 млн. грн.

Усі 2 ділянки містять велику кількість камер із засувками, спускниками та компенсаторами, які потребували реконструкції (а в деяких випадках – нового будівництва) та нового обладнання, з огляду на їх застарілість, а також монтажу нових попередньо ізольованих труб.

Наявні підземні трубопроводи на цих двох ділянках прокладені у збірних бетонних каналах 2500×1200 мм на ковзних опорах. Вони, зазвичай, розташовані під тротуарами, що полегшить організацію робіт без порушення автомобільного руху. Однак у деяких випадках можуть встановлюватись під проїзною частиною.

Як зазначають у прес-службі міськради, заміна цих ділянок теплової мережі дасть можливість вирішити проблему підтоплення каналів і покращити їх дренаж та забезпечить надійне і стабільне теплопостачання.

 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!