Політична реклама

У супермаркеті "Арсен" у Львові виявили протерміноване м'ясо

2080 1
У львівському супермаркеті «Арсен», з яким пов’язують масове отруєння курятиною, були порушення, які могли спричинити негативні наслідки.

Про це розповів головний санітарний лікар львівської обласної СЕС Роман Павлів, інформує Zaxid.net.

Зa інформацією фахівця, у супермаркеті не було пристроїв для вимірювання температури всередині тушки. А це означає, що кухарі не стежили, чи достатньою була термічна обробка, чи перевищила температура випікання показник, який є смертельним для сальмонели. Адже збудник сальмонельозу, який виявили у декого з пацієнтів, що потрапили в лікарню після вживання «арсенівських» курей-гриль, гине при температурі 86⁰ С.

«Були ще в наявності протерміновані замариновані кури. Це також сприяє додатковому бактеріальному псуванню продукції. Такі кури не можна було давати на повторну термічну обробку», - розповів Роман Павлів.

В «Арсені» запевняють, що залежану продукцію утилізують. Минулого місяця на це витратили 3 тис. грн.

Кількість людей, які потрапили в лікарні, отруївшись курятиною з львівського «Арсену», що на проспекті Чорновола, зросла до 33 осіб. Серед постраждалих – навіть мешканці інших областей – Волині та Хмельниччини. Керівник супермаркету «Арсен» Андрій Маік розповів, що крім перевірок Держсанепідемслужби, вони проводять і внутрішнє розслідування.

У прес-службі прокуратури міста Львова повідомили, що Шевченківський райвідділ міліції також проводить досудове розслідування у цій справі. 


Читайте також:
27 Січня, 2014 13:52
DQ "Супермаркет ""Арсен"" на Чорновола.
Є плюси в роботі: чимало хороших людей. Зарплата на рівні середньої по супермаркетам.
Тепер про мінуси. За півроку 50% касирів змінилося, і є чому.
Є плюси в роботі: чимало хороших людей. Зарплата на рівні середньої по супермаркетам.
Тепер про мінуси. За півроку 50% касирів змінилося, і є чому.
Працювати там за ці гроші нелегко - штрих-коди не зчитуються, є клієнти, які скаржаться, на робочому місці брудно, прибирати нічим.
В роботі треба докладати великих зусиль. Буває 5-6 годинний безперервний """"робочий марафон"""", що залежить від кількості клієнтів і організаційноі роботи касирів-контролерів.
Головне завдання - виконувати вказівки всіх керівників:
- начальника охорони, який явно неадекватний - поваги від нього не варто чекати, він пише рапорти на працівників, на роботі буває в сп'янінні, обзиває, чіпляється до дівчат, переходить в спілкуванні на особисте, привселюдно вживає ненормативну мову.
- старших касирів-контролерів, деякі з них постійно напрягають - ти маєш постійно бігати за ними, хоча маєш сидіти за касою з клієнтами, постійні заяваження з іх боку - то довго рахуєш, то особисті """"компліменти"""", говорять на підвищеному тоні, ро[***] неспокійну атмосферу, нервову напругу на робочому місці, що залежить від настрою таких людей. Працювати з грошима і клієнтурою при такому напруженні вкрай важко.
Раніше Аня Байовська, зараз Ольга Шура, ще та *** - спеціально підсилає тобі клієнтів, щоб писали скарги, доносить керівництву. Вона може і обізвати, і підставити разом з охороною супермаркету, касира вона не поважає жодного. У шановного Директора повага до працівників вимірюється тільки в грошових та інших величинах.
Ми працювали в Арсені на касі 12 місяців. Зарплату за останній місяць перед звільненням дали мінімальну. Робіть висновки!
"
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!