Політична реклама

У світі дорожчає чай

1164 0
Через неврожай у найбільших країнах-виробниках ціни на чай у світі зросли до максимуму за 2,5 року. Виробництво чаю впало, зокрема, через посуху в Кенії і мусонних дощів у Шрі-Ланці, пише Financial Times.

Оптова вартість елітного сорту чорного чаю зросла на 41% - до $4 за кілограм. В ООН при цьому запевняють, що роздрібні ціни на чай зростуть лише трохи.

«Можна чекати, що це вплине на роздрібний ринок певною мірою, але конкуренція серед ритейлерів настільки висока, що істотних змін не відбудеться», - вважає експерт ООН Кайсон Чанг.

Разом з тим, аналітики очікують подальшого зростання цін на чай через падіння виробництва.

За даними FT, виробництво чаю в Кенії за останні півроку впало на 11,5%. Індія і Шрі-Ланка скоротили виробництво майже на 10%. Найбільші імпортери чаю - Росія, Великобританія, Пакистан і країни Близького Сходу - збільшили запаси чаю в останні кілька місяців, що тимчасово допоможе утримати зростання цін, вважають трейдери.

Джерело: ICTV

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!