У світі почалася нова економічна криза

4679 0
Найбільшим ризиком для економіки наразі є хвиля банкрутств, що може прокотитися світом через тимчасову зупинку економіки на карантин.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Кристаліна Георгієва оголосила, що світ увійшов у нову рецесію, тобто почалася нова економічна криза. Про це вона повідомила під час брифінгу 27 березня, – йдеться на сайті Громадського.

«Наразі вже зрозуміло, що ми увійшли у нову рецесію — також, або навіть гіршу, ніж у 2009 році. Щоправда, ми прогнозуємо відновлення економіки у 2021 році, але за умови, що ми досягнемо успіху у подоланні коронавірусу та нам вдасться запобігти проблемам з ліквідністю та платоспроможністю», — каже вона.

Читайте також: Як Львів готується підтримати бізнес. Перелік заходів

Вона наголосила, що найбільшим ризиком для економіки наразі є хвиля банкрутств, що може прокотитися світом через тимчасову зупинку економіки на карантин.

Востаннє світова економічна криза наставала у 2008-2009 році. Тоді її спровокував обвал на фондових ринках США через банкрутство декількох великих фінансових компаній США та неплатоспроможності людей, які взяли іпотечні кредити.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!