У світі виробили рекордну кількість вакцин від грипу. Для чого і чому це важливо

1476 0
На світовому рівні прогнозують, що виробництво вакцин зросте на 20%.
фото: vesti.dp.ua

фото: vesti.dp.ua

Світові виробинки зареєстрували рекордну кількість вакцин від грипу для того, щоб попередити нову можливу кризу в системі охорони здоров'я. Про це повідомляє Euronews.

Як інформує Центр контролю і профілактики захворювань (CDC), лише у США виробництво збільшилось на 11%. За сезон планують виробити від 194 до 198 мільйонів доз.

Читайте також: Спецоперація проти кору. Чи вдасться переконати батьків

Велика мережа аптек CVS, де вакцинують людей без рецепта, замовила вдвічі більше доз, ніж у 2019 році – 18 мільйонів. А компанія-виробник Seqirus планує збільшити потужності виробництва на 15%, а компанія Sanofi – виробити 80 мільйонів доз у порівнянні з 70 мільйонами минулого року.

На світовому рівні прогнозують, що виробництво вакцин зросте на 20%.

«Ми отримали величезний попит від наших клієнтів», – зазначає медичний директор з вакцинації в Північній Америці компанії Sanofi Pasteur Майкл Грінберг. 

итайте також: Як морально підготувати дитину до вакцинації. Поради батькам

Експерти стривожені, що Covid-19 посилиться цієї осені, коли в прохолодну погоду люди будуть частіше перебувати в приміщеннях. Сезон грипу ж починається в жовтні й досягає піку з грудня по лютий. 

Експерти з інфекційних захворювань не знають, яка ймовірність того, що пацієнт може одночасно заразитися грипом і коронавірусом, проте не відкидають такого розвитку подій. Також сподіваються, що заходи стосовно забігання поширення коронавірусу допоможуть зменшити поширення грипу, наприклад, надягаючи маски та підтримуючи соціальну дистанціювання.

Нагадаємо,  Україні суттєво знизився рівень вакцинації, особливо серед дітей. Рівень щеплення такою вакциною як КПК (кір, паротит, краснуха) знизився на 30-40%, якщо порівнювати з минулим роком. Більш того, Європейська регіональна комісія, що проводила відповідний моніторинг, віднесла Україну до країн з високим ризиком розповсюдження цієї епідемії, якщо вона буде.

У МОЗ також повідомили, що із 2022 року Україна запровадить обов'язкові щеплення для дітей проти пневмококової інфекції. Їх робитимуть тричі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!