У сихівському парку Івана Павла ІІ пошкодили хресну дорогу і зламали дерева. Доповнено

5210 0
У поліції шукають зловмисників та обіцяють посилити патрулювання району через інцидент.
Фото: Юрій Свуш

Фото: Юрій Свуш

Сьогодні, 3 листопада, уночі невідомі вандали пошкодили хресну дорогу в парку Івана Павла ІІ на Сихові. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив речник патрульної поліції Львівської області Мар'ян Шпитак.

За його словами, до поліції зі заявою звернувся настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці.

Читайте також: У парку імені Івана Павла ІІ на Сихові прокладуть доріжки та проведуть освітлення

«У парку всі таблички хресної ходи хтось зламав, вночі облили зеленкою Матір Божу, а ще 7 молодих сакур зламали. Справою займаються слідчі. Проте патрульна поліція в свою чергу також посилить патрулювання цього району», – розповів Мар'ян Шпитак.

Читайте також: Парки Львова в минулому і тепер: Знесіння. Раритетні фото

Він додав, що в нічний час патрульні будуть звертати особливу увагу на територію парку та біля церкви.

У міській раді Львова пізніше уточнили, що загалом вандали за минулі кілька днів знищили 32 дерева у сихівському парку, серед яких і сакури. Також зловмисники вкрали 13 світильників.

«На жаль, такі випадки мають місце не вперше. Вартість однієї сакури – до 3 тис. грн. Будемо дивитись, які з поламаних дерев ще можна врятувати. Решта – будемо відновлювати», – каже директор ЛКП «Зелене місто» Богдан Москвяк.

Голова Сихівськох районної адміністрації Галина Гладяк додає, що кошти на відновлення зелених насаджень проситимуть у небайдужих підприємців.

Фото: Юрій Свуш

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!