Цього року на Сихові планують збудувати відрізок велопішохідного маршруту. Фото, відео

3321 0
В майбутньому цей маршрут з’єднає Сихів з центром міста.
Фото: GIZ

Фото: GIZ

Цьогоріч планують зробити перший відрізок велопішохідного маршруту «Зелена лінія», який з’єднає вулицю Лісну з Хуторівкою і проходитиме через Сихівський ліс. Про це Tvoemisto.tv розповів начальник відділу інвестиційних проектів ЛКП «Львівавтодор» Павло Сирватка.

«Перший відрізок, який буде будуватися – це ділянка від вулиці Лісної і до ринку «Шувар». Зараз в спекотну погоду особливо відчувається потреба в таких зелених шляхах, щоб було комфортніше пересуватися», – говорить він.

За словами Павла Сирватки, на цьому зеленому маршруті велосипедна і пішохідна доріжка будуть розділені, а вздовж будуть передбачені відпочинкові зони.

Зараз відбувається тендер щодо будівництва цієї ділянки. Наразі найнижчу ціну запропонував «Захід Необуд». Підприємство готове зробити 560 м дороги за 6 млн 860 тис грн.

Згідно з проєктом, будівництво цього відрізку зеленого шляху мало б завершитися 30 червня 2022 року, але Павло Сирватка висловлює сподівання, що воно завершиться вже цього року.

«Ми дуже сподіваємось, що роботи завершаться цього року. Вже завершуються бюрократичні моменти. І ми плануємо незабаром підписати договір з переможцем тендеру», – говорить Павло Сирватка.

Керівниця проєктів німецького товариства міжнародного співробіництва GIZ Марта Пастух каже, що з фінансуванням теж немає бути проблем.

«Часткове фінансуванння від німецького товариства GIZ вже погоджено, щодо фінансування з бюджету – бюджетна комісія вже погодила теж кошти для будівництва», – говорить вона.

За її словами, саме товариство GIZ ініцювало цей проєкт, замовило розробку концепції та ескізного проєкту, а вже після того було прийнято рішення виконкому, що цей готовий проект передається «Львівавтодору».

«Першим поштовхом створення такого шляху – був лист УКУ до колишнього головного архітектора Юліана Чаплінського з проханням з ‘єднати два корпуси від Хуторівки до Козельницької. Так і виріс цей шлях, довжиною у 8 км. Після того в нас було багато зустрічей з мешканцями та громадськими активістами. Вирішили зробити саме тут перший демонстраційний відрізок, оскільки від Хуторівки до Козельницької було трошки проблемно, через те, що там переїзд «Персенківка», а з «Укрзалізницею» наразі не вдалося домовитися на облаштування безпечного переїзду», – розповідає Марта Пастух.

Вона додає, що там і на сьогодні люди активно користуються цією ділянкою переїзду, тож було б добре, якби «Укрзалізниця» долучилася до облаштування безпечної пішохідної та велозони.

Нагадаємо, що із Сихова до центральної частини міста планують прокласти велопішохідний маршрут, який має з’єднати Центр Довженка із вулицею Вітовського.

Загальна протяжність маршруту становить приблизно 8 км. Він пролягає від Центру Довженка через межу парку Івана Павла ІІ, берег річки Зубра, Хуторівку, територію католицького університету до вулиці Луганської та залізничної станції «Персенківка», далі вулицею Козельницькою та через два парки – Стрийський та Парк культури. Завершуватиметься маршрут на вулиці Вітовського.

Анна Чистякова

Фото і відео Тараса Бабенчука



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!