У Тартаківському палаці збирають кошти для облаштування тимчасового даху. Як долучитися

1510 0
А також для окремого складського приміщення для зберігання артефактів.
Фото Ольги Коваль

Фото Ольги Коваль

Волонтери Тартаківського палацу збирають кошти для облаштування тимчасового даху та складського приміщення для зберігання артефактів. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила Ганна Гаврилів, засновниця «Спадщина.UA» та співорганізаторка проєкту з відродження палацу.

Для реалізації потрібно 25 тисяч гривень. Охочих львів’ян просять переказувати кошти на рахунок БФ «Спадщина.UA» – 5169330519983065.

Читайте також: Як на Львівщині відроджують Тартаківський палац. Фото

Додамо, що палац збудували у ХІХ ст. За радянської влади у палаці діяла школа, завдяки чому будівлю вдалось зберегти. У середині 90-х років у будинку виникла пожежа: згорів дах, перекриття між поверхами, місцями обвалилися стіни.

Палац Лянцкоронських є пам’яткою архітектури національного значення. У 2010 році палац передали у концесію, а інвестор ФОП «Новосад» зобов’язувався перетворити його на туристично-відпочинковий центр, однак будівля й досі перебуває в аварійному стані.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!