У театрі імені Марії Заньковецької пояснили звільнення Федора Стригуна та Таїсії Литвиненко

3407 0
Актори працюють у театрі з 1965 року.
Фото: Фотографії Старого Львова

Фото: Фотографії Старого Львова

У Національному академічному драматеатрі імені Марії Заньковецької у Львові пояснили, чому не продовжують контракт із акторським подружжям Федором Стригуном та Таїсією Литвиненко.

Дирекція театру наголошує, що не йдеться про повне припинення співпраці ані з Федором Стригуном, ані з Таїсією Литвиненко. Актору запропонували оформити співпрацю з театром на основі цивільно-правової угоди, а також постановку вистави на його власний вибір. 

Читайте також: За кулісами. Театр імені Марії Заньковецької

Таїсії Литвиненко запропонували перейти на 0,5 ставки, адже така форма співпраці відповідає її актуальній зайнятості у репертуарі, пояснюють у адміністрації театру і додають, що таку форму співпраці практикують із всіма шанованими корифеями, такими як народні артисти Богдан Козак та Борис Мірус. У театрі сподіваються знайти компроміс із акторами.

Додамо, що контракт Федора Стригуна завершується 14 грудня, а Таїсії Литвиненко – 29 грудня. Актори працюють у театрі з 1965 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!